söndag 18 mars 2012

great ocean road

emelie och vickan hyrde en bil. sahar gick det!

great ocean road raknas som en av varldens vackraste kustvagar och gar mellan staderna geelong och warrnabool i victoria. jag hade fyra dagar ledigt fran jobbet och tankte, denna strackan maste vi aka innan hosten kommer pa riktigt.
 sagt och gjort, jag och vickan hyrde Klas, en fin liten automatvaxlad kia. jag holl pa att kissa pa mig av nervositet; inte nog med att jag skull kora i centrum av melbourne som ar befolkat av 3,5 miljoner manniskor, jag skulle ocksa kora pa fel sida vagen!! ratten sitter pa fel sida, broms och gas ar ombytta, man ska titta at fel hall innan man svanger.. herregud.
det gick i alla fall mycket battre an vantat (atminstone de tva forsta dagarna). och sa vackert det var! det slank till och med ur mig att "detta var ju hemskt vackert", ord som jag aldrig trodde jag skulle saga. vagen var smal, slingrande, dramatisk. klipporna var pa sina hall nittio meter hoga och guldfargade och vattnet turkost och vitt. vi korde genom regnskog och sag vattenfall, pa ett stalle satt det koalor i traden vart man an tittade. det var ju sa man hade forestallt sig australien!



pa den tredje dagen tog vi med oss stina och lollo for att besoka nationalparken dandenong ranges. det regnade och blev lite av en besvikelse sedan vi inte riktigt hade planerat vad vi skulle gora. att jag ocksa rakade kora in i en parkerad bil och skrapa hyrbilen gjorde ju inte saken battre. stackars klas!

i vilket fall som helst kan jag nog lugnt saga att great ocean road ar bland det vackraste jag sett och att det var vart vara extra krock-kostnader pa hyrbilen :) puss puss fran emelie!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar